niedziela, 20 marca 2011

Zakąska

Dziś proponujemy szybką i dobrą przekąskę.


fot. ola

Do przygotowania ślimaków z ciasta francuskiego potrzebujemy:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka plastrów szynki (ciastka na zdjęciu są z szynką szwarcwaldzką)
garść startego żółtego sera

Na płacie ciasta kładziemy szynkę, tak by pokryła całą powierzchnię, posypujemy serem. Zawijamy ciasto, kroimy w talarki. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 200°C.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takei z cukierni, ale oczywiscie na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wytrawne też są rewelacyjne, polecam również wcześniejszy przepis na http://kluski-z-rosolem.blogspot.com/2011/03/skrety-z-ciasta-francuskiego.html

    OdpowiedzUsuń