piątek, 4 marca 2011

Napoleon też była kobietą

Na słodko, karnawałowo napoleonka w wersji domowej.




fot. ola

ŁATWA NAPOLEONKA

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (nie ma sensu bawić się w robienie ciasta francuskiego samodzielnie- szkoda czasu i jeszcze raz czasu)
2 budynie śmietankowe z cukrem (zrobić budyń wg przepisu, ale dodać 3/4 l mleka)
1 kostka masła
cukier puder

Ciasto pokroić w kwadraty, upiec w piekarniku rozgrzanym do 200°C [20 minut].

Krem:

Przygotowany budyń ostudzić. W misce ucieramy mikserem kostkę masła. Dodajemy stopniowo budyń. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Ostudzone ciasto przekładamy kremem. Gotowe ciastko posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz