Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
3-4 plastry szynki
2-3 łyżki majonezu
garść koperku (można dodać również szczypiorek, pietruszkę)
sól, pieprz
Jajka należy zetrzeć na tarce, szynkę pokroić na drobną kostkę. Wędlinę i jajka mieszamy z majonezem, posiekanymi ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu.
p.s. powyższą wersję można modyfikować dodając np. starty żółty ser, odrobinę cebuli, wszystko zależy od naszej wyobraźni:)
4 jajka ugotowane na twardo
3-4 plastry szynki
2-3 łyżki majonezu
garść koperku (można dodać również szczypiorek, pietruszkę)
sól, pieprz
Jajka należy zetrzeć na tarce, szynkę pokroić na drobną kostkę. Wędlinę i jajka mieszamy z majonezem, posiekanymi ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu.
p.s. powyższą wersję można modyfikować dodając np. starty żółty ser, odrobinę cebuli, wszystko zależy od naszej wyobraźni:)
Domowa pasta jajeczna zawsze sprawdza się na śniadanie :) aż narobiłaś mi smaku! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńa zatem smacznego :D
OdpowiedzUsuń