czwartek, 7 kwietnia 2011

tortilla w wiosnennych kolorach

Kolorowe łąki, ogródki stały się dla nas inspiracją, by przygotować barwną tortillę.



fot. ola


Składniki:
1 filet z kurczaka
pół sałaty lodowej
pomidor

mieszanka przypraw do kurczaka:
czubata łyżeczka soli morskiej
łyżeczka czarnego i czerwonego pieprzu (grubo mielonego)
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka suszonej cebuli
1 łyżeczka czosnku suszonego
1 łyżeczka cukru trzcinowego

sos śmietanowy:
kilka łyżek śmietany (można zastąpić gęstym jogurtem)
posiekana nać pietruszki
posiekana mięta
ząbek czosnku
sól, pieprz

kilka placków tortilli

Mieszamy pokrojoną pierś z kurczaka z przyprawami, podsmażamy na oliwie. Następnie podgrzewamy na patelni placki. Następnie wrzucamy na nie mięso, pokrojone warzywa, polewamy sosem.

2 komentarze:

  1. już biegnę do kuchni! ale pięknie to wygląda!

    OdpowiedzUsuń