niedziela, 15 maja 2011

delicje z ciecierzycy

Bohaterką dzisiejszego przepisu jest ciecierzyca- roślina strączkowa, które bardzo często używamy w naszej kuchni. Tym razem groch włoski w wydaniu sałatkowym.



fot. ola


Składniki:
puszka ciecierzycy (odsączyć)
1 pieczona papryka (obrana ze skóry, pokrojona w kostkę, jak przygotować taką paprykę patrz przepis: http://kluski-z-rosolem.blogspot.com/2011/03/wielka-feta.html )
1 łyżeczka suszonego tymianku
szczypta soli, pieprzu
kilka łyżek oliwy z oliwek

Wrzucamy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy i gotowe!

2 komentarze:

  1. Łatwe w przygotowaniu i pewnie pyszne!
    Podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo pyszne! zachęcamy do przygotowania! pozdrawiają kluski!

    OdpowiedzUsuń