piątek, 13 maja 2011

rozmarynowe polędwiczki

Zgodnie z zapowiedzią na naszej facebookowej stronie, po krótkiej przerwie technicznej powracamy do gotowania. A zatem dziś serwujemy rozmarynowe polędwiczki!



fot. ola

Składniki:

2-3 polędwiczki wieprzowe
marynata

Przepis na marynatę:

kilka łyżek (5-6) oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
2 ząbki czosnku (drobno posiekać, albo najlepiej zmiażdżyć)
łyżeczka suszonego rozmarynu (oczywiście można zastąpić go świeżym)
szczypta soli (porządna)
szczypta mielonego, kolorowego pieprzu

Mieszamy wszystkie składniki.

Polędwiczki kroimy w plastry, zalewamy marynatą (dokładnie nacieramy każdy plaster). Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Następnie smażymy na złoty kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz