piątek, 1 kwietnia 2011

pomido-love-a

Dziś na obiad jedna z nasztych ulubionych zup w nieco zmodyfikowanej wersji.
fot. ola


By przyrządzić pomidorówkę potrzebujemy:

2-3 skrzydełka

1,5-2 litry wody

2 marchweki

1 pietruszkę

puszkę pomidorów

kilka łyżek koncentratu pomidorowego

2 łyżki śmietany

sól, pieprz (zamiast tych przypraw można dodać kostkę rosołową) garść startego sera

garść świeżego, posiekanego koperku

1 woreczek ryżu


Skrzydełka wrzucamy do zimnej wody, gotujemy. Po 15 minutach dorzucamy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy ryż. Gotujemy następne 10 minut, po czym wlewamy pomidory z puszki oraz koncentrat. Na koniec zabielamy śmietaną. Podajemy z koperkiem i serem.



1 komentarz: