wtorek, 12 kwietnia 2011

na śniadanie cz.II

Dziś szybkie, pyszne urozmaicenie na śniadanie. Pasta jajeczna!



fot. ola

Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
3-4 plastry szynki
2-3 łyżki majonezu
garść koperku (można dodać również szczypiorek, pietruszkę)
sól, pieprz

Jajka należy zetrzeć na tarce, szynkę pokroić na drobną kostkę. Wędlinę i jajka mieszamy z majonezem, posiekanymi ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu.

p.s. powyższą wersję można modyfikować dodając np. starty żółty ser, odrobinę cebuli, wszystko zależy od naszej wyobraźni:)

2 komentarze:

  1. Domowa pasta jajeczna zawsze sprawdza się na śniadanie :) aż narobiłaś mi smaku! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń