piątek, 10 czerwca 2011

cukina w cieście

Przed nami kolejna wiosenna przekąska. A zatem zaczynamy przygodę z młodą cukinią.



fot. ola

Składniki:

3-4 małe cukinie
1 szklanka mąki
1 szklanka zimnej wody
1 jajko
sól

Przygotowujemy ciasto z mąki, wody i jajka. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, dosypujemy szczyptę soli. Ciasto powinno być odrobinę rzadsze niż na naleśniki. Cukinię kroimy w paseczki (wzdłuż warzywa). Obtaczamy cukinię w cieście. Smażymy na głębokim oleju.

3 komentarze:

  1. szybko, smacznie i przyjemnie ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Rok temu spotkałam się ze smażonymi kwiatami cukinii - ale z taką wersją jeszcze nie...wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. są bardzo smaczne! pozdrawiają kluski:)

    OdpowiedzUsuń