niedziela, 12 czerwca 2011

sałatka z kolorową fasolą

Dziś proponujemy sycącą sałatkę. Wyrazisty smak fasoli, ostrej kiełbasy paprykowej złagodzi dojrzały, słodkawy pomidor.



fot. ola

Składniki:
1 puszka kolorowej fasoli
8-10 pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula (pokroić w talarki)
1 paprykowa kiełbasa (pokroić w plastry, podsmażyć)
garść natki pietruszki
sól, pieprz
kilka łyżek oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
łyżeczka octu winnego

Podsmażoną kiełbasę wrzucamy do sporej miski, dodajemy pokrojone na pół pomidorki, odsączoną fasolę oraz cebulę. Przyprawiamy pietruszką, solą, pieprzem, oliwą i octem. Mieszamy, odstawiamy do lodówki na pół godziny.

2 komentarze: