środa, 4 maja 2011

zupa rybna

Czas na zupę rybną. Świeży, zaskakujący smak.


fot. ola


Składniki
1 filet z dorsza (bez skóry)
kawałek łososia
włoszczyzna
kilka ziemniaków (pokroić w kostkę)
kilka łyżek masła
garść posiekanej natki pietruszki
kilka łyżek śmietany
sól, pieprz

Pokrojoną w paseczki włoszczyznę dusimy na maśle. Zalewamy 2 szklankami wody. Wrzucamy ziemniaki. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy rybę (pokrojoną w grubą kostkę). Przyprawiamy solą, pieprzem. Zabielamy śmietaną. Na koniec posypujemy pietruszką.

2 komentarze:

  1. Musi być delikatna i pyszna!! Pozdrawiam!
    P.S. Zapraszam na konkurs kawowy u mnie na blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki rosołek na rybce :)
    Brzmi interesująco :)

    OdpowiedzUsuń