sobota, 13 października 2012

Owoce morza

Dziś coś dla wielbicieli owoców morza. Szybkie, łatwe i przede wszystkim przepyszne danie, które pozwoli przenieść się chociaż na chwilę w rejon Morza Śródziemnego.


fot. ola





Składniki:
1 opakowanie mieszanki owoców morza (ok. pół kilograma)
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
kilka łyżek śmietany
sok z cytryny
sól, pieprz
łyżka świeżej, posiekanej natki

Wrzucamy masło, dodajemy oliwę oraz pokrojony czosnek. Następnie dodajemy mieszankę (najlepiej wcześniej rozmrozić), dusimy chwilę, aż owoce morza będą miękkie. Na koniec zabielamy śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką. Podajemy z makaronem.

1 komentarz:

  1. Szanowni Państwo!

    Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.

    Ankieta dla autorów blogów kuliarnych: http://www.ebadania.pl/97797035d63e99d8

    Dziękuję za poświęcony czas,
    Agata Ornafa.

    OdpowiedzUsuń