środa, 14 grudnia 2011

curry-mary

Przed nami kolejny przepis na sałatkę. Dziś proponujemy prawdziwy przebój imprez o różnym charakterze - sałatka curry, zwana przez niektórych żółtą sałatką. Jedyną wadą tej potrawy jest to, że niezależnie od ilości, którą się przygotuje zawsze znika niezwykle szybko.



fot. ola

Składniki (na dużą porcję):
pół wędzonej piersi z kurczaka
2 torebki ryżu (ugotować i ostudzić)
puszka kukurydzy
puszka ananasa
garść posiekanej natki pietruszki (można zastąpić świeżą kolendrą)
2-3 łyżki curry w proszku
sól
kilka łyżek majonezu
sok z ananasa


Pokrojony w kostkę filet z kurczaka wrzucamy do miski z ugotowanym ryżem. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz pokrojonego ananasa. Doprawiamy solą, curry, kilkoma łyżkami majonezu oraz odrobiną soku z ananasa. Na koniec dorzucamy natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki.

2 komentarze:

  1. uwielbiam takie połączenia, choć takiej jeszcze nie jadłam, ale z chęcią spróbuję. Powiększ zdjęcie, to będzie ładniej, bo jest bardzo ciekawe :)

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie sałatki :)

    OdpowiedzUsuń