fot. ola
Składniki:
pół kilo mięsa mielonego (szaszłyki na zdjęciu są wieprzowo-wołowe)
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
garść świeżej pietruszki
garść świeżego koperku
1 łyżka kminu rzymskiego
1 łyżka kolendry w proszku
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
sól
Cebulę i czosnek siekamy na bardzo drobne kawałki, wraz z przyprawami i ziołami dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy. Dobrze jest wstawić tak przygotowane mięso do lodówki na 1-2 godziny. Przed wrzuceniem na ruszt formujemy podłużne kotleciki, które następnie nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Grillujemy, nasze szaszłyki powinny być rumiane.
pół kilo mięsa mielonego (szaszłyki na zdjęciu są wieprzowo-wołowe)
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
garść świeżej pietruszki
garść świeżego koperku
1 łyżka kminu rzymskiego
1 łyżka kolendry w proszku
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
sól
Cebulę i czosnek siekamy na bardzo drobne kawałki, wraz z przyprawami i ziołami dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy. Dobrze jest wstawić tak przygotowane mięso do lodówki na 1-2 godziny. Przed wrzuceniem na ruszt formujemy podłużne kotleciki, które następnie nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Grillujemy, nasze szaszłyki powinny być rumiane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz