fot. ola
Oto przepis:
kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
7 łyżek wody
4 łyżki dobrego kakao
Wszystkie składniki podgrzewamy w rondlu, ma powstać gładka masa. Ostudzić.
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka (oddzielić białka i żółtka, białka ubić )
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy masę, ucieramy. Dorzucamy żółtka. Gdy ciasto jest jednolite dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy.
Gotową masę wlewamy do formy (może być tortownica, albo prostokątna blacha). Pieczemy w temperaturze 180°C ok. 40 minut.
Oto przepis:
kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
7 łyżek wody
4 łyżki dobrego kakao
Wszystkie składniki podgrzewamy w rondlu, ma powstać gładka masa. Ostudzić.
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka (oddzielić białka i żółtka, białka ubić )
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy masę, ucieramy. Dorzucamy żółtka. Gdy ciasto jest jednolite dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy.
Gotową masę wlewamy do formy (może być tortownica, albo prostokątna blacha). Pieczemy w temperaturze 180°C ok. 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz