fot. ola
Do przygotowania ślimaków z ciasta francuskiego potrzebujemy:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka plastrów szynki (ciastka na zdjęciu są z szynką szwarcwaldzką)
garść startego żółtego sera
Na płacie ciasta kładziemy szynkę, tak by pokryła całą powierzchnię, posypujemy serem. Zawijamy ciasto, kroimy w talarki. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 200°C.
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka plastrów szynki (ciastka na zdjęciu są z szynką szwarcwaldzką)
garść startego żółtego sera
Na płacie ciasta kładziemy szynkę, tak by pokryła całą powierzchnię, posypujemy serem. Zawijamy ciasto, kroimy w talarki. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Uwielbiam takei z cukierni, ale oczywiscie na słodko :)
OdpowiedzUsuńwytrawne też są rewelacyjne, polecam również wcześniejszy przepis na http://kluski-z-rosolem.blogspot.com/2011/03/skrety-z-ciasta-francuskiego.html
OdpowiedzUsuń