fot. ola
Przepis:
1 filet z kurczaka
1 słoik keczupu pikantnego
2 cebule
4-5 brzoskwiń z puszki
pół szklanki syropu z brzoskwiń (dodajemy ten z puszki)
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Pokrojoną w talarki cebulę podsmażamy na patelni. Gdy się zeszkli wrzucamy pokrojony w kostkę filet, przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy kurczak lekkom się zarumieni wlewamy sos (mieszamy keczup z syropem z brzoskwiń). Gotujemy 10-15 minut. Na koniec dorzucamy pokrojone w paski brzoskwinie.
Podawać z ryżem.
1 filet z kurczaka
1 słoik keczupu pikantnego
2 cebule
4-5 brzoskwiń z puszki
pół szklanki syropu z brzoskwiń (dodajemy ten z puszki)
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Pokrojoną w talarki cebulę podsmażamy na patelni. Gdy się zeszkli wrzucamy pokrojony w kostkę filet, przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy kurczak lekkom się zarumieni wlewamy sos (mieszamy keczup z syropem z brzoskwiń). Gotujemy 10-15 minut. Na koniec dorzucamy pokrojone w paski brzoskwinie.
Podawać z ryżem.
Bardzo ciekawe połaczenie. Chociaż ja nie przepadam za dodatkami owocowymi do kurczaka to jednak spróbowałabym kawałek w tym wykonaniu :)
OdpowiedzUsuńpolecam! pikantny keczup jest bardzo ważny, bo równoważy słodycz brzoskwiń:)
OdpowiedzUsuń