fot. ola
Składniki:
kostka twarogu
kilka łyżek śmietany
ogórek szklarniowy (połowa)
papryka czerwona (ćwierć)
koperek (najlepiej świeży) równie dobrze może być pietruszka (w zależności od upodobań)
sól, pieprz
Rozdrobnić twaróg, pokroić w drobną kostkę paprykę i ogórek. Posiekać koperek. Wszystko wymieszać, dodać sól i pieprz.
Polecam również taką wersję:
kostka twarogu
kilka łyżek śmietany
pomidor (połowa)
papryka czerwona (połowa)
kiełki (mogą być z soczewicy, fasoli mung)
natka pietruszki
Rozdrobnić twaróg, dodać śmietanę, pokrojoną w kostkę paprykę, pomidora, posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
kostka twarogu
kilka łyżek śmietany
ogórek szklarniowy (połowa)
papryka czerwona (ćwierć)
koperek (najlepiej świeży) równie dobrze może być pietruszka (w zależności od upodobań)
sól, pieprz
Rozdrobnić twaróg, pokroić w drobną kostkę paprykę i ogórek. Posiekać koperek. Wszystko wymieszać, dodać sól i pieprz.
Polecam również taką wersję:
kostka twarogu
kilka łyżek śmietany
pomidor (połowa)
papryka czerwona (połowa)
kiełki (mogą być z soczewicy, fasoli mung)
natka pietruszki
Rozdrobnić twaróg, dodać śmietanę, pokrojoną w kostkę paprykę, pomidora, posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz