fot. ola
Składniki:
udziec z indyka (700g)
1 cebula
2 ząbki czosnku
pęczek kopru
pół szklanki bulionu
kilka łyżek gęstej śmietany
sól, pieprz
łyżka mąki
2-3 łyżki oliwy
Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie. Następnie wrzucamy pokrojonego w kostkę indyka. Gdy mięso się zarumieni, dolewamy bulion. Gotujemy chwilę. Gdy płyn się zredukuje dosypujemy mąkę (uważamy, żeby nie zrobiły się grudki). Dodajemy śmietanę. Mieszamy. Gdy sos zacznie gęstnieć wrzucamy posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
udziec z indyka (700g)
1 cebula
2 ząbki czosnku
pęczek kopru
pół szklanki bulionu
kilka łyżek gęstej śmietany
sól, pieprz
łyżka mąki
2-3 łyżki oliwy
Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie. Następnie wrzucamy pokrojonego w kostkę indyka. Gdy mięso się zarumieni, dolewamy bulion. Gotujemy chwilę. Gdy płyn się zredukuje dosypujemy mąkę (uważamy, żeby nie zrobiły się grudki). Dodajemy śmietanę. Mieszamy. Gdy sos zacznie gęstnieć wrzucamy posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
w śmietanowym bardzo lubię, ale w koperkowym jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń