fot. ola
Składniki:
pół kilo bobu (gotujemy w lekko osolonej wodzie)
1 pomidor
pół cebuli (pokrojonej w kostkę)
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
garść świeżej kolendry
sól, pieprz
Obrany, ostudzony bób wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone pomidory i cebulę. Wlewamy sok z cytryny i oliwę, posypujemy kolendrą, przyprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej wstawić sałatkę do lodówki na godzinkę.
pół kilo bobu (gotujemy w lekko osolonej wodzie)
1 pomidor
pół cebuli (pokrojonej w kostkę)
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
garść świeżej kolendry
sól, pieprz
Obrany, ostudzony bób wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone pomidory i cebulę. Wlewamy sok z cytryny i oliwę, posypujemy kolendrą, przyprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej wstawić sałatkę do lodówki na godzinkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz