fot. ola
Składniki:
pierś z indyka
kilka gałązek rozmarynu i tymianku
3-4 ząbki czosnku
pół cytryny
sól, pieprz
Mięso nacinamy (robimy kieszonki), układamy w nich gałązki rozmarynu, tymianku, plasterki czosnku i cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Pakujemy indyka do rękawa do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C, na ok. 40-50 minut (zależy od wielkości porcji).
pierś z indyka
kilka gałązek rozmarynu i tymianku
3-4 ząbki czosnku
pół cytryny
sól, pieprz
Mięso nacinamy (robimy kieszonki), układamy w nich gałązki rozmarynu, tymianku, plasterki czosnku i cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Pakujemy indyka do rękawa do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C, na ok. 40-50 minut (zależy od wielkości porcji).
aromatyczne dania są najpyszniejsze.
OdpowiedzUsuńto jest bardzo aromatyczne, polecamy spróbować również z udźcem z indyka, albo z kurczakiem! pozdrawiają kluski
OdpowiedzUsuńDzięki za adres bloga!
OdpowiedzUsuńKurde, aż mi się zachciało jeść a już po osiemnastej ;)
Pozdrawiam serdecznie
Karolina z akademika w Łodzi :)
Wygląda bardzo apetycznie :) Chętnie bym zjadła kawałeczek :)
OdpowiedzUsuńzachęcam to wypróbowania tego przepisu i odwiedzin kluskowych:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam również! Ola z akademika z Łodzi :D
Będę odwiedzać! :D
OdpowiedzUsuńKarolina z domu Dziadka
ależ on musi być aromatyczny!
OdpowiedzUsuń