fot. ola
Składniki:
2-3 skrzydełka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
pół kilo szczawiu
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
kilka łyżek śmietany
kilka jajek (zależy od ilości osób, ale 1 jajko na porcję)
Gotujemy wywar z kurczaka i warzyw. Szczaw dokładnie umyty dusimy na patelni z odrobiną masła i czosnku. Przygotowany szczaw miksujemy w blenderze i wlewamy do wywaru, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 15-20 minut na małym ogniu. Na koniec zabielamy śmietaną i podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.
2-3 skrzydełka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
pół kilo szczawiu
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
kilka łyżek śmietany
kilka jajek (zależy od ilości osób, ale 1 jajko na porcję)
Gotujemy wywar z kurczaka i warzyw. Szczaw dokładnie umyty dusimy na patelni z odrobiną masła i czosnku. Przygotowany szczaw miksujemy w blenderze i wlewamy do wywaru, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 15-20 minut na małym ogniu. Na koniec zabielamy śmietaną i podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.
Szczawiowa to jedna z moich faworytek :) gotuję w ogrodzie, w kociołku
OdpowiedzUsuńhttp://www.meble-ogrodowe-sklep.pl/kociolek-wegierski-farmcook-inox-trojnogu-p-1071.html
dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza :)