fot. ola
Składniki:
2 ćwiartki z kurczaka
30-40 dag boczku (wybieramy chudy)
20 dag wątróbki drobiowej
1 marchewka
1 jajko
garść świeżego tymianku
sól, pieprz
Gotujemy kurczaka i boczek na małym ogniu, wrzucamy marchewkę. Ma powstać wywar mięsny. Na koniec dorzucamy wątróbkę. Ostudzone mięso mielimy. Dodajemy sól, pieprz i całe jajko. Mieszamy wszystko dokładnie. Przekładamy pasztet do foremek. Pieczemy ok. 4o minut w temperaturze 180°C.
2 ćwiartki z kurczaka
30-40 dag boczku (wybieramy chudy)
20 dag wątróbki drobiowej
1 marchewka
1 jajko
garść świeżego tymianku
sól, pieprz
Gotujemy kurczaka i boczek na małym ogniu, wrzucamy marchewkę. Ma powstać wywar mięsny. Na koniec dorzucamy wątróbkę. Ostudzone mięso mielimy. Dodajemy sól, pieprz i całe jajko. Mieszamy wszystko dokładnie. Przekładamy pasztet do foremek. Pieczemy ok. 4o minut w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz