fot. ola
Składniki:
1 puszka kolorowej fasoli
8-10 pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula (pokroić w talarki)
1 paprykowa kiełbasa (pokroić w plastry, podsmażyć)
garść natki pietruszki
sól, pieprz
kilka łyżek oliwy z oliwek
1 puszka kolorowej fasoli
8-10 pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula (pokroić w talarki)
1 paprykowa kiełbasa (pokroić w plastry, podsmażyć)
garść natki pietruszki
sól, pieprz
kilka łyżek oliwy z oliwek
łyżeczka octu winnego
Podsmażoną kiełbasę wrzucamy do sporej miski, dodajemy pokrojone na pół pomidorki, odsączoną fasolę oraz cebulę. Przyprawiamy pietruszką, solą, pieprzem, oliwą i octem. Mieszamy, odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Wyglada bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńz fasolą to ja tak trochę na bakier, ale tu bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuń