Przed nami kolejny przepis na sałatkę. Dziś proponujemy prawdziwy przebój imprez o różnym charakterze - sałatka curry, zwana przez niektórych żółtą sałatką. Jedyną wadą tej potrawy jest to, że niezależnie od ilości, którą się przygotuje zawsze znika niezwykle szybko.
fot. ola
Składniki (na dużą porcję):
pół wędzonej piersi z kurczaka
2 torebki ryżu (ugotować i ostudzić)
puszka kukurydzy
puszka ananasa
garść posiekanej natki pietruszki (można zastąpić świeżą kolendrą)
2-3 łyżki curry w proszku
sól
kilka łyżek majonezu
sok z ananasa
pół wędzonej piersi z kurczaka
2 torebki ryżu (ugotować i ostudzić)
puszka kukurydzy
puszka ananasa
garść posiekanej natki pietruszki (można zastąpić świeżą kolendrą)
2-3 łyżki curry w proszku
sól
kilka łyżek majonezu
sok z ananasa
Pokrojony w kostkę filet z kurczaka wrzucamy do miski z ugotowanym ryżem. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz pokrojonego ananasa. Doprawiamy solą, curry, kilkoma łyżkami majonezu oraz odrobiną soku z ananasa. Na koniec dorzucamy natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki.
uwielbiam takie połączenia, choć takiej jeszcze nie jadłam, ale z chęcią spróbuję. Powiększ zdjęcie, to będzie ładniej, bo jest bardzo ciekawe :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie
Bardzo lubię takie sałatki :)
OdpowiedzUsuń