fot. ola
Składniki:
2-3 polędwiczki wieprzowe
marynata
Przepis na marynatę:
kilka łyżek (5-6) oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
2 ząbki czosnku (drobno posiekać, albo najlepiej zmiażdżyć)
łyżeczka suszonego rozmarynu (oczywiście można zastąpić go świeżym)
szczypta soli (porządna)
szczypta mielonego, kolorowego pieprzu
Mieszamy wszystkie składniki.
Polędwiczki kroimy w plastry, zalewamy marynatą (dokładnie nacieramy każdy plaster). Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Następnie smażymy na złoty kolor.
2-3 polędwiczki wieprzowe
marynata
Przepis na marynatę:
kilka łyżek (5-6) oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
2 ząbki czosnku (drobno posiekać, albo najlepiej zmiażdżyć)
łyżeczka suszonego rozmarynu (oczywiście można zastąpić go świeżym)
szczypta soli (porządna)
szczypta mielonego, kolorowego pieprzu
Mieszamy wszystkie składniki.
Polędwiczki kroimy w plastry, zalewamy marynatą (dokładnie nacieramy każdy plaster). Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Następnie smażymy na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz