fot. ola
Składniki:
ok. 60 dag mięsa wołowego (na zdjęciu jest łopatka)
1 marchewka (pokrojona w talarki)
2 cebule
1 puszka mandarynek
1 kieliszek wina
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
kilka łyżek oliwy
Mięso kroimy na plastry (można potraktować je tłuczkiem), obsmażamy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy skończymy smażyć mięso, układamy je w żaroodpornym naczyniu. Wrzucamy na patelnię pokrojone warzywa, zalewamy winem i gotujemy chwilę (zabieramy dobry smak z patelni:). Następnie zalewamy mięso w naczyniu sosem z warzyw, dodajemy mandarynki (razem z sokiem) oraz przyprawiamy majerankiem. Wstawiamy do piekarnika na 1,5-2 godziny, Pieczemy w temperaturze 160°C.
ok. 60 dag mięsa wołowego (na zdjęciu jest łopatka)
1 marchewka (pokrojona w talarki)
2 cebule
1 puszka mandarynek
1 kieliszek wina
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
kilka łyżek oliwy
Mięso kroimy na plastry (można potraktować je tłuczkiem), obsmażamy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy skończymy smażyć mięso, układamy je w żaroodpornym naczyniu. Wrzucamy na patelnię pokrojone warzywa, zalewamy winem i gotujemy chwilę (zabieramy dobry smak z patelni:). Następnie zalewamy mięso w naczyniu sosem z warzyw, dodajemy mandarynki (razem z sokiem) oraz przyprawiamy majerankiem. Wstawiamy do piekarnika na 1,5-2 godziny, Pieczemy w temperaturze 160°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz