fot. ola
Składniki:
250 g pora (białą część)
3-4 ziemniaki (pokrojone w kostkę)
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
Por pokrojony w talarki podsmażamy na maśle, gdy zmięknie wrzucamy do garnka. Zalewamy bulionem i dodajemy ziemniaki. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną.
250 g pora (białą część)
3-4 ziemniaki (pokrojone w kostkę)
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
Por pokrojony w talarki podsmażamy na maśle, gdy zmięknie wrzucamy do garnka. Zalewamy bulionem i dodajemy ziemniaki. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz