fot. ola
Składniki:
2 bakłażany (kroimy w paski, solimy, odstawiamy na pół godziny, żeby straciły goryczkę)
garść orzechów (mogą być migdały, orzechy włoskie)
kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek
kilka łyżek octu balsamicznego
szczypta soli
Odcedzone bakłażany pieczemy na ruszcie. Ostudzone, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski. Warzywa posypujemy pokruszonymi orzechami, polewamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Przyprawiamy solą.
Składniki:
2 bakłażany (kroimy w paski, solimy, odstawiamy na pół godziny, żeby straciły goryczkę)
garść orzechów (mogą być migdały, orzechy włoskie)
kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek
kilka łyżek octu balsamicznego
szczypta soli
Odcedzone bakłażany pieczemy na ruszcie. Ostudzone, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski. Warzywa posypujemy pokruszonymi orzechami, polewamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Przyprawiamy solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz