sobota, 13 października 2012

Owoce morza

Dziś coś dla wielbicieli owoców morza. Szybkie, łatwe i przede wszystkim przepyszne danie, które pozwoli przenieść się chociaż na chwilę w rejon Morza Śródziemnego.


fot. ola





Składniki:
1 opakowanie mieszanki owoców morza (ok. pół kilograma)
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
kilka łyżek śmietany
sok z cytryny
sól, pieprz
łyżka świeżej, posiekanej natki

Wrzucamy masło, dodajemy oliwę oraz pokrojony czosnek. Następnie dodajemy mieszankę (najlepiej wcześniej rozmrozić), dusimy chwilę, aż owoce morza będą miękkie. Na koniec zabielamy śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką. Podajemy z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz